12 dagar.

I dag är Sigge 12 dagar. Vi har haft hembesök av barnmorskan, eller vad dom nu är dom som jobbar på BVC. Hon verkar OK. Fick en massa information och en massa papper. Sigge vägdes också, han börjar bli en stooor kille nu. 3820 väger han nu.

I lördags var vi hos min moster, Sigge fick massvis med presenter. Tack så mycket. Bland annat fick han denna fina hatt, så nu kan han leka cowboy när han vill.:)



Mats, katten har äntligen börja förstått att Sigge kommer stanna kvar här hemma och att det bara är för honom att vänja sig vid det. I dag hoppade han upp och la sig och sov brevid Sigge.


Rescue mission

Hej hej. Idag var vi ut till M:s mamma och S i stugan. När vi klev ur bilen så vart vi attackerade av måsar som byggt bo uppe på taket. M vart galen å sa att dom måste ta bort boet... Dom var ju så aggresiva. Efter mycke snack så tog M på sig ornitolog-utrustningen... hahaha och klättrade upp på taket. Där uppe möttes han av attackerande måsar... Dom hade byggt ett bo och lagt tre ägg. Det var bara ett ägg som hade kläckts så den lilla måsungen sprang ner för taket och fick tas emot av ett "brandsegel". Sen tog M och S ner boet och ungen till sjön och la boet med unge nere vid vattnet. Det tog inte lång tid förrän ungen skrek på sina föräldrar och dom flög dit. Så nu slipper man bli attackerad så fort man är vid stugan.


1 vecka och 2 dagar.

Ja det är Sigge nu, och jag tycker redan att han börjar bli så stor. Men samtidigt har jag jättesvårt att förstå att våran lilla plutt en dag kommer vara 15 år och ute och ragga tjejer.

Han har tappat navelstängen/stumpen, han ler mot oss, han sover hela natten, han tycker om att bada i badkaret med pappa, han äter som en häst, och vi har säkert bytt 150 blöjor på dessa 9 dagar. Helt underbar är han.

Så här ser han ut när  han är nyäten.:)


3525 gram


I dag blev det återbesök på sjukhuset, allt var bra och han har gått upp i vikt. 3525 väger han nu. Han är en riktig snuttgris så jag blev inte förvånad. :) Det blev en lång väntan på sjukhuset men han underhöll oss med ätning och blöjbyten. Sigge har sovit två nätter i rad, det är vi superglada över. Man får nästan väcka honom för mat. Nu ska vi gå ut och gå en sväng. Papsen är och rakar av sig håret.




Måndag..

Dagarna  flyter på, Sigge sover mest hela dagen lång. Men när natten kommer så är det annat, då vill han gärna skrika en massa och hålla oss båda vakna. :) I går var första dagen som vi var ute alla tre efter att vi kommit hem. Vi var upp på sjukhuset där prover och hörseltest gjordes. Han hör bra. Vi provade även vagenen en sväng, den gillades av Sigge.

 

Nu är vi hemma..

Tack så mycket för alla kommentarer!

Vilken dag det var i går, helt otrolig. Även om det var den jobbigaste dagen i hela mitt liv så skulle jag inte viija missa den för allt i världen.

Jag funderade mycket under graviditeten om hur det skulle kännas att komma hem med en bäbis som man inte känner. Men det känns helt underbart, han är så perfekt och jag älskar han över allt annat. Jag kan inte låta bli att sitta och kolla på han hela tiden.


Nils Sigge...

0-62a8ed4b5bc71f00d4c7b47ea2223a06.png

Kolla varifrån!

Nils Sigge Viking. <br> Nu är han äntligen här hos oss. Vår älskade Sigge. 3510 g och 52 lång. Sigge och Linda ligger som två utslagna hjältar och sover nu. Snart går vi till patienthotellet och sover där tills imorgon. Vilken underbar dag! / Micke


Krystning Nu ska...

0-734748e37c0d988776661187275bb622.png

Kolla varifrån!

Krystning<br> Nu ska Linda börja krysta sa barnmorskan. Så snart är lillen här. :-)


Öppen 8...

47aa614db5b2344cc177913b6f9d5113.png

Kolla varifrån!

Öppen 8 cm<br> Nu börjar det närma sig. Linda har haft det väldigt jobbigt i natt. Men nu har hon epiduralbedövning så hon mår jättebra nu. Värkarna kommer regelbundet och det trycker på bra neråt och bakåt. Snart så.... :-) 


På förlossningen.  Nu...

0-2286e9b02e8e946c6846c11ab29d698e.png

Kolla varifrån!

På förlossningen. <br> Nu är Linda öppen 4 centimeter och vi väntar på att hon ska bli helt lipen så vår lilla plutt ska ta och komma ut. Mer info under dagen. 


Uppdatering..


Dagen har gått helt okej. Jag har kunnat sovit ett tag vilket verkligen behövdes. Så dagen har ägnas till att vila, ätit och andas. Känns helt fel att inte orka med en förlossning för att man har ätit och sovit dålig. Min mobil har varit inställd på ljudlös så därför jag inte svarat.

Nu så tror det eller ej åker jag ut till Birsta City med mamma, jag är så rastlös. :)

Nu är det på G..

.. hoppas jag.:)

Ingen sömn på hela natten, värkar som har kommit med jämna mellanrum. Besök hos barnmorskan i dag, öppen två cm och hon kände ett huvud. Nu är det vila som gäller så att vi orkar med. Uppdaterar sedan. Snart är Sigge här.:)

Överburenhet och igångsättning..

Jag har suttit och läst om detta, det skulle jag ha låtit bli, iaf uppsatser om statestik osv. Det var det dumaste jag kunde göra. Vi har varit upp på förlossningen i kväll, jag har haft regelbundna värkar sedan lördagkväll. I kväll åkte vi upp och fick beskedet om att inget har hänt sedan barnmorskan kände i torsdags. Värkarna jag känner gör alltså ingen verkan.. Jag har gått i över 9 månader och längtat till slutet, inte varit ett dugg orolig, nu är det raka motsatsen. Hinnsvepning på onsdag lär bara vara att glömma, eftersom det inte är moget.

7 dagar över tiden..

och i dag är det tråkigare än vanligt att vakna och märka att det är precis som vanligt. Precis som vanligt innebär att jag inte känner någonting. I morgon går jag in i v 42, blä, det här är så depprimerande.

I går kväll låg jag i soffan, hade superont i ryggen och sammandragningarna kom och dom kändes, 5-6 minuter i mellan. När jag gick och la mig så hade jag så ont, var helt säker på att vi skulle få åka upp under natten. Men icke, när jag vaknar är allt som vanligt och jag känner inget.

Jag är så less över att inget händer, över att jag verkligen försöker känna efter hela tiden. Över frågan "känner du något?", över kommentarer som "kläm ur dig honom nu då" Och att bara vänta och vänta och aldrig veta när, Nu ska jag sluta få förhoppningar, inte ens när jag ligger inne den 22 juni ska jag tro att Sigge kommer ut snart.


Flytt och flyttstädning..

Tack till mamma, min kusin och B som hjälpte till i dag. Allt blev klart tack vare er, om M och jag skulle ha gjort allt det där så hade vi fått jobbat i två veckor. Så himla skönt att allt är klar, behöver aldrig mer besöka lägenheten. Vi har jobbat på som dårar i dag. Det är värt mycket att få lite hjälp, helst nu när jag är stor, otymplig och har svårt att böja mig ner.:)

Magen är hård som en basketboll och ryggen värker helt overkligt. All städning och hallonbladste-drickning måste bara ha gjort verkan. Nu ska jag gå och vila ett tag.

Besök hos barnmorskan...

Jag gruvade mig som bara den, trodde att hon skulle vara så där positiv och sprallig som hon brukar vara. Det sista jag orkar höra är glada tillrop som "kom igen Linda, det här fixar du". Hon var positiv men hade också lite medlidande, och hon kom inte med några glada tillrop. Magen hade växt, jag trodde att den hade krympt. Och det bästa av allt var att värkarna som jag har kännt har gjort nytta, kroppen har gjort sig redo. Hon gissade på att Sigge skulle komma ut om 3-4 dagar. OM han inte kommer ut så har jag en tid den 17: onde och då blir det hinnsvepning- (lossa hinnsäcken barnet ligger i från livmoderhalsen). Innan besöket hos barnmorskan så gissade jag på att han skulle komma till jul, men hon fick mig att tro att han förmodligen kommer titta ut här i dagarna.


Igångsättning..

Jag vet att det är många dagar kvar innan dom gör det, men jag läste ändå om det för att vara lite förberedd om det skulle bli så.. Det verkar inte ett dugg kul, gav mig ångest, vill bara grina..

Och att Sigge växer och växer känns inte heller så roligt... Jag känner ingenting, inte ens en liten sammandragning. I morgon ska jag till barnmorskan. Jag vet redan nu vad hon kommer säga när jag tar upp mina funderingar. "Det är många dagar kvar, det komme att sätta igång av sig själv ska du se". Jag är tveksam...

3 dagar över tiden..

ingen bäbis ännu..

M fyller år i morgon, det betyder att han och Sigge kanske kommer fylla år på samma dag. Fast just nu känns det mer som att jag och Sigge kommer fylla år samma dag (24 mars). Allt vad jag kännt i rygg och mage är borta.

Nu snart ska jag till Birsta med E, dom senaste 10 dagarna (känns det som iaf) har jag antingen varit på Birsta eller stan och jag tror inte jag har kommit hem utan en påse en enda gång. Det är svårt att låta bli att handla så här i slutet, hjärnan tänker ständig "det är jag värd".

Vaknade 5 i morse, tror kroppen ställer in sig efter Sigges rutiner. Så med andra ord kommer det bli sena kvällar och tidiga mornar, sömn på morgon kvisten och på eftermiddagen. Jag gick och la mig igen vid 7. Drömmde att C och B fick barn innan vi fickSigge. Det var blandade känslor, glad över att dom fick en bäbis men jobbigt att dom hann få sin tredje innan vi fick Sigge.:)

Ne nu ska jag göra mig klar.

Shoppat böcker!



Shoppat böcker som ska läsas och användas när Sigge har anlänt. Ja jag räknar kallt med att han kommer sova en massa och att jag kommer ha en massa tråkig tid över.:)

*I topptrim på 12 veckor med Blossom- Promenader räcker nog inte, inte om man ska komma i trim på 12 veckor iaf.

*Där regnbågen slutar- Sitta på balkongen, sola och läsa.

*Simplifty your life- Massa uppgifter som ska genomföras och detta ska leda till att livet blir lite lättare att leva.

*Så överlever du ditt första år som mamma- Säger ju sig själv, den här boken måste ju bara finnas i bokhyllan.

Efter att jag har läst klart dom här böckerna och 12 veckor efter att Sigge har kommit så förväntar jag mig att: Jag är i topptrim, brunbränd, lever ett harmoniskt liv och kommit in i min mammaroll. :) Ja man kan ju önska och hoppas iaf.

Förlossningen..

Igen, inget vatten som har gått och inga värkar som har satt igång, men ändå ett snabbt besök. Jag har dom senaste dagarna haft en väldans huvudvärk och en massa illamående. Har inte haft en tanke på havandeskapsförgiftning, tur att det finns andra som tänker längre än mig. Pratade med C, ringde och fick prata med en arg barnmorska som tyckte att jag kunde ta två Alvedon och gå och sova. Ringde igen eftersom att jag blev orolig, fick då prata med en vettig barnmorska som tyckte att vi skulle åka upp. Blodtrycket var bra, inge äggvita och Ctg;n var som den skulle. Sigge försökte göra allt för att få bort den från magen, tror att han blev riktigt irriterad. Jag låg mest och glodde på där värkarna syntes, det var en som jag skulle kalla "riktig värk". Men när jag påpekade det till barnmorskan så frågade hon om jag kände "sammandragningen".  Från 30 till 120 måste ju vara mer än en sammandragning?

På vägen upp till förlossningen (man går igenom akuten) så träffade vi en sköterska som frågade "går det bra att gå eller vill du ha en rullstol" och en vakt som sa "lycka till". På vägen tillbaka (går åter igen igenom akuten) träffar vi en tjej som skulle upp och föda. Jag hade god lust att be henne att se liiite glad ut iaf, för det är minnsan inge skoj alls att åka från förlossningen utan bäbis. Men jag lät bli, satt mig i bilen och tjurade ist.

Nu får Sigge ta och komma ut.


Vecka 41.

Ja nu går jag in i vecka 41 (suck), 1 dag över tiden. Vad gör jag vaken nu? Ja det kan man undra, har varit vaken en timme. Läser lite bloggar.:) Jag kunde inte sova, har ont i huvudet och mår illa. Sigge håller på att vrider sig i magen och förmodligen möblerar om alla organ därav illamåendet. Tänk om vattnet kunde gå och vi fick åka in. I går och i dag har jag haft lite ont i magen, inget märkvärdigt men det måste ju betyda att det händer något där inne. M börjar bli desperat över att få ut Sigge. Han tjatar om att jag ska springa i trappen.

BF

Beräknat förlossningsdatum- dagen man har räknat ner till och den dagen är i dag. Jag kommer ihåg när det var 100 dagar kvar, då tyckte jag att det var nära. Nu kan man prata om nära.. Vi får se om Sigge väljer att titta ut i dag eller om han tänker stanna några dagar till. Det börjar bli olidligt att vänta, men som min moster B skrev "man kan ana vem det är som kommer bestämma de närmaste åren".

I går var mitt mål att försöka fördriva dagen, men det blev en bra dag. En sväng till Birsta, shopping för min del. Handla mat, städa, laga mat. På eftermiddagen kom C och B och deras barn, trevligt. Efter att vi hade ätit lite och spelat lite Rockband så gick vi ner och kikade på cruisingen.

I dag vet jag inte vad som händer, jag ska återvända till sängen nu. Kunde inte sova, ska försöka göra ett nytt försök nu.


BESVIKEN!!!

Fortfarande Micke som skriver... Så besviken nu när natten gått och det inte hänt något mer. Vi trodde verkligen båda två att nu var det dags. Men lilla Sigge han vände om igen. Pratade med Alma nyss och hon sa att Sigge nog hörde när hon gjorde paket till honom igår. Så det var därför han ville komma ut. jajaja vad ska man göra? Bara att hoppas att det kommer igång igen snart. höres

Nu är det nog fan något på G!!!!....

Hej alla Lindas vänner. Micke som sitter här och skriver nu. Det är som så att Linda just nu ligger och känner att det börjar att hända grejer nu. Det började när vi var på väg hem från affären ikväll. Hon fick en riktig värk å kallsvettades kraftigt. Sitter här nu och är väldigt spänd och nervös. Vill att allt ska komma igång nu så lilla Sigge kommer snart. Ska krama om Linda nu så det kommer mer uppdateringar inom kort... Ha det alla å önska oss lycka till. :)

Hur kunde jag glömma?



I dag har det ju hänt två stora roliga grejer. Får skylla på att jag är lite virrig just nu. Det första är att jag har sålt lägenheten.:) Jippi. Gick ner lite i pris, men nu behöver jag inte tänka mer på det. Känns otroligt skönt med en hyra att fokusera på. Det andra är att det blir en Dodge Magnum, han har lyckats övertalat mig och det har löst sig med lånet. Jag måste dock erkänna att jag är lite skraj att den kommer vara superstor, men M har lovat att övningsköra med mig.:) Så här ser den ut:



fortsättning av tordagen..

.. jag sitter här och funderar och lyssnar på bästa låten just nu http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk M är ute på vift, jag har ringt och längtat hem honom två gånger, han kommer nog snart. I bland är det så skönt att vara ensam och i bland är det så otroligt tråkigt och ensamt.

I dag blev det en sväng till Birsta, för ovanlighetens skull.;) Om man hade kunnat låta bli att shoppa iaf, men det går ju inte. I dag handlade jag grejer som är till för när Sigge har tittat ut. Då ska vi nämligen vara ute på barnvagns-promenader. Ja och då behövs ju en stegräknare och vattenflaska.:)

                                                

Torsdag.

och ingen bäbis ännu.

I morse åkte M och lånade bil, vi åkte sedan till min lägenhet. Dom som kollade verkade väldigt intresserade så jag håller tummarna. Sedan hem en sväng för att sedan åka till barnmorskan. Hon tröstade mig med att 90% av alla barn kommer innan man gått över tiden med 6 dagar. Är det så att han inte skulle vilja komma ut så blir det igångsättning den 22 juni. Ja jag hoppas han tittar ut innan de, i dag vore inte helt fel.:)

Svar på frågor:

Jag får ofta tre frågor: och här får ni svaren.

Är du nervös inför förlossningen?

Nee jag är faktiskt inte nervös. Det känns spännande, och lite pirrigt så klart. 9 månader har man gått och väntat på denna dag, och det känns otroligt spännande. Det känns som när man ska åka bort på en resa, så man kan väl säga att jag har resfeber typ.:)

Ska han heta Sigge?

Vi har fastnat för namnet Sigge, och han heter Sigge. Sedan kanske han tittar ut och ser ut som någon helt annat än en Sigge, vi har inget "reserv-namn".

Har du gått upp mycket i vikt?

Ja, massor, typ 20-25 kg.

Frågan jag ställer till mig själv "kommer jag kunna gå ner allt?".

Jag hoppas på de. Jag (25 kg smalare) och Bettan i Mallis




Renaulten har gått sönder, vi har ingen bil i kväll och i natt. Så ja det kommer förmodligen bli dags att åka in i natt. Jag kan till och med sätta pengar på det.


Onsdag!

3 juni, 4 dagar kvar. 5 koppar hallonbladste har druckits. Jag väntar och jag längtar som en tok. Det känns som att ALLA som skulle ha runt den 7 juni och någon vecka efter, redan har fått barn. Jag är sist ut. Men våran bäbis kommer vara yngst. Men också förmodligen störst, eftersom han bara ligger där inne och gottar på sig.

I dag har jag varit en sväng till Emmelie. Hon fyllde år i går, så jag fick tårta, kaffe och en massa fika, smarrigt värre.:)

I morgon har jag tid hos barnmorskan 11:00, många tror dock att Sigge kommer i morgon. Ja jaf hoppas alla dom har rätt.:)

Hallonbladste

Jag har varit på Birsta med mamsen, handlade bland annat hallonbladste. Så nu hoppas jag att det händer något, första koppen är drucken.

Info och bild är lånad från google.

Hallonblad innehåller oxytocin. I kroppen tillverkas oxytocin av hypofysen som ett avslappnande och rogivande ämne. Inom sjuklvården används det bl. a. för att starta förlossningsarbetet. Vid ett avkok blir sällan så påtagliga effekter, som att omgående dra igång en förlossning. Men barnmorskor har i alla tider rekommenderat hallonbladste i graviditetens sista fas, för att förbereda kroppen på födseln och för att allt detta ska fungera stärkt och smidigare. För att den gravida inte ska riskera ett för tidigt förlossningsarbete ska produkten inte tas förrän vecka 35.



Vecka 40

I dag går jag in i vecka 40, och nu tycker jag att det verkligen är dags för Sigge att komma ut. Han är ju klar och ligger bara där inne och lägger på sig en massa vikt. Tror han är bra stor redan nu.. På torsdag ska jag till barnmorskan, jag hoppas att jag slipper det. Så i veckan blir det "projekt vräka Sigge ur magen". Tror jag ska ge mig in på en promenad i dag.



Uträkning utgår från dagens datum: Mån 1 jun 2009.
Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 7 jun 2009
Du har 6 dagar kvar till beräknad förlossning.

I går fick jag en morsdags-blomma och ett kort av M och Sigge. Gullisar!