Morsdag!

Grattis till alla mammor där ute!

I dag ska jag försöka överleva denna varma dag, i går gick det bra halv dagen men sedan var jag som en kamin. När jag kom hem så fick jag slänga av mig alla kläderna. Jag tror vi ska en sväng till Birsta så jag överlever förmodligen dagen. I kväll ska vi till Britten och grilla, trevligt.

Ja mors dag i dag, och ännu är jag inte mamma, eller jag känner mig inte som en iaf. Fast dagen är inte slut ännu. Jag önskar mig ett Wii personal trainer om jag skulle bli mamma i dag. :) Fast ska jag lyssna på M så behöver jag bara en Dodge Magnum för att komma ut på marknaden igen. ;)


Just ja...

Vi håller ju på att kika på bil. Känns som att det är dags att köpa en nu, nu när det är så där 8 dagar kvar. ;) Hur som helst så har M snöat in sig på en Dodge Magnum, han tjatar och fjäskar. Han vill att jag ska tycka om den jag med, men det gör jag ínte. Jag tycker att den är ful, och då är jag helt ärlig. Vad tycker ni, är det jag eller M som har "fel"? Visst är en svart Passat både snyggare och smidigare? :)


Helg!

och ingen Sigge har kommit. Jag provade både att putsa fönstrena och att gå på IKEA, båda sägs sätta igång det hela men icke. Jag sa till M innan jag gick och la mig "jag väcker dig vid 5 så åker vi in på förlossningen då", men så blev det inte. Det är bara att inse att Sigge bestämmer själv när han vill komma ut.:)

Nu sitter jag och äter frukost och det är supervarmt ute. Jag har nyss duschat och försökt hittat några kläder. Det är inte det lättaste med den här magen Man får ta ett plag som sitter hyffsat sedan låta bli att kolla för mycket i spegeln.:)

I dag ska vi nog in på stan, om M kommer hem snart. Han är och köper någon grej till en gräsklippare. Det är ju Mc-dagen i dag. Sedan kanske det blir en sväng till Birsta och i kväll ska vi ut till M´s föräldras stuga och grilla.

Nu ska jag ringa och efterlysa M.

Ingen bäbis ännu..

Natten har varit lugn.

Vi har lovat att höra av oss till massa folk när det sätter i gång. I går ville vi bara åka upp för att kika så Sigge hade det bra. Vi blev lite orolig att han inte hade det bra eftersom magen var så hård, men det var ingen fara. Iaf så tog vi inte med någon väska eller kamera så vi var inställda på att det inte var något på G, därför vi inte hörde av oss. Jo till mamma så klart, hon har vi lovar att ringa vid minsta lilla aning.:)

Det är flera som ringer och frågar hur det går och om det hänt något. Det är skoj att ni ringer och frågar och jag tycker inte alls att det är jobbigt. Så skulle ni höra en suck så är det inte för att ni ringer utan för att det inte hänt något.

Nu ska jag äta frukost! :)

Förlossningen!

Vi har nyss kommit hem från förlossningen. I går/natt hade jag en massa ont i magen och i dag har magen varit stenhård. Ringde upp dit i kväll och dom tyckte att vi skulle åka upp så att dom fick kika. Fick ligga med CTG:n en halvtimme, några sammandragningar men inte nå märkvärdigt. Sigge mådde prima och rörde sig bra. Dom kände på livmodertappen och den var mjuk, så det var ju iaf positivt. Lite öppen men fortfarande lång. Så barnmorskan sa att det var dags i morgon eller om en vecka. Hemskiskad med order om att vila, bada och äta Alvedon.

Innan vi åkte upp till förlossningen var vi på Ikea, shoppade en Billyhylla med glasdörr och ett par puffar så nu blir det skruvning. :)

Vecka 39..

Nu går jag in i vecka 39..

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 25 maj 2009.
Din graviditet startade Mån 1 sep 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Mån 15 sep 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 7 jun 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

I dag pysslar jag med sånt som är skönt att ha gjort om Sigge skulle komma dom närmaste dagarna. Så jag har betalat räkningar, rensat i alla papper, städat lite. Tvättstugetid är bokat, banken ska ringa, lägenheten ska visas, BB-väskan ska packas igen och nyckel till förskolan ska lämnas. Full rulle i dag.

Så här känner jag mig...


Söndag!


I dag har det varit en riktigt bra dag, solen har varit framme. På förmiddagen tog vi med oss barnen och fika och gick bort till äventyrsparken. Barnen fick leka av sig och jag fick njuta av solen. Sedan kom C och B med deras barn, så det blev fyra barn. Ja och så kan man räkna in killarna våra också, dom var minst lika mycket i klätterställningarna som barnen.:) Det blev Biteline till middag.

I kväll hände något oväntat som jag aldrig trodde skulle hända. Jag pratade med Linda R i telefon 1,5 timme. Ett trevligt samtal om de mesta, och det kändes otroligt skönt att lägga ner "stridsyxan". Annars har jag suttit i soffan med M och kikat med ett halft öga på X-man, chips till middag blev det.:)

Några bilder från lekparken, batteriet tog slut så det blev dåligt med bilder. Nu är batteriet på laddning, ifall Sigge skulle anlända i natt.:)

  

15 dagar kvar.:)

Ja nu är det inte många dagar kvar, hoppas jag.:) Fast just nu känns det som att jag kommer bli den första personen som går över tiden 2 månader (vet att det är omöjligt att det blir så). Jag hoppas att det startar typ nu.

Nu ska vi gå till lekparken med barnen.

Jag är kär...

i ett hus.. Emmelie kom hit förut, hon hade med sig fika, smarrigt med kladdkaka och grädde.:) Vi satt och surrade om det mesta och kom in på hus. Vi gick in på hemnet för att kolla på skoj skull och det första huset jag kollade på blev jag så kär i. Det är verkligen superfint, inget som behöver renoveras, perfekt läge, allt är bara så bra med huset. Jag kan inte släppa tanken av att vi skulle kunna bo där. Visade M när han vaknade och jag tror han blev lika kär han. Tänk om vi skulle kunna få ta ett lån, det skulle vara perfekt. Jag vill bo där nu, tänk om vi snart är med hus också. ;)

Emmelie hade köpt en blomma, en tidning och choklad. Världens gulligaste, blev så glad.:)

  

Jag köpte lite gott till Mats förut, måste ju passa på att skämma bort han lite innan Sigge kommer. Den ena sorten är hans favoriter, den andra tuggade han på och sedan spottade han ut. Vet inte om det var för att han inte tyckte om dom eller för att han tänker på beach-säsongen.:) Han ser så tussig ut, men han är inte det i verkligheten.

   

Bilderna måste laddas klart innan man kan trycka på dom. Detta lärde jag mig i går, efter att ha blivit irriterad ett x antal gånger.:)

18 dagar kvar..

och ne jag känner ingenting i dag, supertråkigt. Jag läser om många som har ungefär samma beräknat datum som mig och dom är så less att dom håller på att dö, dom har så ont att dom inte klarar av nå mer. Men jag kan inte ens klaga över de. Visst att det är jobbigt att gå och vänta och jag är ju inte direkt smidigast i världen just nu och ryggen gör ont. Jag vill ändå att han ska komma nu, han har ju varit där inne så länge.:) Innan vi gjorde ultraljud så hade vi ett beräknat datum, 29 maj. 9 dagar dit. :)

Emmelie kommer bort och fikar en sväng sedan, så det blir en kopp kaffe och en massa surr.

Nu ska jag ta en sväng med dammsugaren, han måste vara väldigt hungrig för det var ett tag sedan han var framme.

Besök hos barnmorskan!

... och kanske det sista.:) 4 juni har jag nästa inbokat.

Det som kollades var mitt blodtryck och Sigges hjärtljud och det var bara bra. Jag frågade hur stor han skulle vara när han kom ut och hon sa att hon skulle gissa på 3,7-3,8. Hon sa "han har en liten rumpa" men betonging på har och inte liten.:) Jag som trodde att vi skulle få en lite skrutt som var under 3,5. Nu förstår jag vad du tänker, "hur kan du tro att du ska få en liten bäbis, du som ätit så mycket under graviditeten". Men så funkar det inte, det har ingen större betydelse.;)

Nu ska jag åka ut på Birsta en sväng.

Nu får Sigge komma ut.

Jag har sagt läge att han får komma när han vill, men nu är han faktiskt helt färdig. :) 37 fullgågna veckor. Fick en kommentar av C, hon skrev "Nu kan du "sätta igång med krystandet". 37 fulla veckor ;) Kom nu Sigge liten!".

I vecka 22 var jag så otrolig att han skulle komma, men han stannade kvar och nu får han gärna titta ut. Jag läste nyss på internet att bäbisarna beräknas som helt färdig från den här dagen. Allt ska vara färdigutvecklat, och dom väger ca 3200g.

I morgon ska jag till barnmorskan igen, hon ska på semester därför det blev två veckor på rad. Jag tänkte höra med henne om hur stor Sigge ungefär är. Han har iaf väldigt lite plats i magen, det känns. Hoppas han förstår att det är så mycket större här utanför magen, och att han tittar ut här i veckan. :)


Helg!


Helgen känns inte så speciell när man är ledig, men på ett konstigt sätt så är det endå skönt med helg.:)

I går så blev vi bara hemma, kikade på en film och åt en massa jordgubbar. I dag var vi en sväng till Indal och hälsade på B och C och barnen. Vi åkte sedan och handlade. Nu i kväll har vi grillat och ätit med Lars, gott. M och L har åkt hem till L för att hämta Buzz-spelet. Dock så är det på engelska så jag kommer förmodligen inte vinna. :) Ne nu ska jag slå på lite kaffe och så blir det B&J-glass, smarrigt. Den här blir det, ny för mig.


Vitamin Well - tävling.

Dessa är helt klart min favvis dryck just nu, jag måste tävla.


http://www.vitaminwell.se/ Ni kan tävla hos http://www.muppsan.com/2009/05/tavling.html 

Dagen!

Dagarna går så otroligt fort, jag hinner inte ens med allt som jag har tänkt.:) I morse vaknade jag och var på mitt absolut sämsta humör, ont i magen hade jag också. Så ist för att vila så sprang jag ner till tvättstugan med tvätt, för jag kunde ju inte åka in till förlossningen utan en massa rena kläder.:) Men det hände inte så mycket mer med magen, M fick höra en massa gnäll så han tyckte förmodligen att det var ganska skönt att åka och jobba i morse. ;) De bjuder jag på.

På förmiddagen kom 4 åriga O hit, hans föräldrar skulle på möte. Vi lekte med bilar och byggde lego, trevligt med sällskap.:) Sedan kom hans föräldrar förbi och dom hade köpt med sig lunch från Donken, snällt de.:)

Nu i kväll så har vi plus Lars börja tömt lägenheten, och så fick vi alla ett ryck och tog och städa och rensa i det som varit barnrum och föråd ett längre tag. Nu så är det tv-rum och barnrum/lekrum, blev mycket bättre däre inne. Knäppte ett par bilder.

   



Har också en bild på Sigges säng, fast den svarta lampan ska inte vara där. Väskan som står brevid sängen är BB-väskan.:)


MVC och fikabesök.

I dag har min dag bestått av besök hos barnmorskan och besök av C och hennes A som är ett halv år, och C fyller år i dag, Grattis igen.:). Sedan kom M och hennes N som är 1,5 år. Väldans trevligt med lite besök.:)

I morse klockan 8 var jag hos barnmorskan, blodvärde och blodsocker togs och det såg bra ut. Hon mätte magen och kände efter hur han låg, hon sken upp och sa "här har det hänt grejer Linda". Sigge är fixerad, redo att komma ut till världen. Så småning om iaf.:)

Nu ska jag ta och laga lite mat, M kommer hem om någon timme, tror jag. Tror det blir att tömma lägenheten lite i kväll, skulle vara bra.

Vecka 37

I dag går jag in i vecka 37, det är 27 dagar kvar.

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 11 maj 2009.
Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 7 jun 2009
Du har 27 dagar kvar till beräknad förlossning.

Det börja närma sig, och det känns som det är väldigt nära. I går kväll trodde jag att något var på G, 5-6 onda sammandragningar, men så hände inge mer. Förmodligen var det för att jag var uppstressad.

En dålig bild på magen (m sover) och på Sigge.

  

Lägenheten..

är snart såld.. Hoppas jag.

Jag håller på att sälja min etta. Hög tid att göra det nu, jag har ju bara vetat om i 8 månader om vad som komma skall. Men som vanligt gör man det mesta i sista sekund.;) M tycker att jag ska pressa upp priset lite så att vi kan köpa ett bättre bil än de som är tänkt, och ja det känns som en klok idé. 3 som är intresserade, men lite sega på att bestämma sig.

Så om någon skulle vara intresserad av en lägenhet så finns det en i Sallyhill http://www.blocket.se/vasternorrland/Fin_etta_i_Sallyhill_21540620.htm?ca=4&w=1 eller av några möbler för den delen också.

Det känns lite konstigt att sälja den där lägenheten, det har varit så många roliga stunder i den, så mycket tok och så mycket skratt.

Tankar...

Jag skulle vilja släppa allt och gå vidare, fokusera på de som är bra, men det går inte. Nu är snart Sigge här. Jag känner mig stor som ett hus och jag orkar inte jobba mer, jag kommer från och med nu vara ledig. Och ensam hela dagarna, det betyder att jag gärna hittar på något. Jag bjuder gärna på kaffe, te eller saft eller dyligt.