Sista april!


Ja i dag är det sista april. Vi ska snart ut till M´s föräldrar och grilla i deras stuga. När jag åkte hem från jobbet så såg jag många många med systempåsar i högsta högg. Jag funderade förut vad jag gjorde förra året, och kom på att jag satt hemma ensam och hade tråkigt och att jag sedan åkte till Korsta där jag festade, tror att det var den kvällen vi åkte till Söråker också? Visst lurade vi med någon också Carro? Full var jag och jag kommer inte ihåg hur kvällen slutade. Ja det känns som att det är lite skillnad nu och inte är det så konstigt, om ca 38 dagar ska jag bli mamma. :) Vem kunde anat det för 1 år sedan?

Ha en trevlig kväll alla!

Snart helg!

I kväll har jag varit på föräldrargruppen, M jobbade.. Jag tycker om dom där träffarna och barnmorskan säger många tänkvärda och viktiga saker. Tråkigt att han har missat två träffar av fyra, jag skulle aldrig kunna missa någon av dom. Gick till och med förra gången, och då var jag riktigt förkyld och mådde allt annat än bra.

I morgon har jag tagit på mig stägning, känns inte som att det spelar någon roll. Jag ställer upp eftersom det verkar som att alla har något planerat för i morgon kväll.

Ne all min energi är slut, nu ska jag sova.

Bloggar!

Jag läser ca 10-20 gravid-bloggar varje dag, nu har en del fått bäbisar medans andra ligger och väntar, några andra har några dagar kvar. Jag är en av dom som (förmodligen) har några dagar kvar, men det känns så nära. Snart är Sigge här. Jag längtar som bara den till när värkarna startar och vattnet går, då kan man verkligen säga att det är "snart".

Helg!

-och fint väder.:) Kanske hur härligt som helst, det känns som sommar.

I morse, tidigt åkte jag och mamsen till min lägenhet och röjde lite, nu är det snart dags att lägga ut den på nätet och visa upp den. Och förhoppnings vis få den såld. :) Åkte hem och åt lite glass på ballisen, tjatade på M att vi skulle hitta på något. Efter mycket om och men så åkte vi till M´s mammas stuga. Solning och korvgrillning, det kunde inte blir så mycket bättre. Jag smörjde in mig med solskydd men ändå så bränns det i ansiktet som bara den just nu. Jag brukar aldrig bränna mig och inte smörja in mig för den delen heller. Min BM berättade att man kan få hemska pigmentförändringar så det är bäst att försöka skydda fejjan lite iaf.

Nu sover E, A kollar på barnprogram, M är och köper lördags-godis till barnen och B&J-glass till oss (mig:)). Lite typiskt att man måste få cravings på sånt som är onyttigt, grattis till er som har cravings på apelsiner eller dylikt. Nu ska jag sätta mig på ballisen ett tag.

Fredag!

Ja som ni har märkt så har jag varit lite dåligt med uppdateringar nu, det blev så tråkigt att skriva när det bara blev en massa negativt. Det gäller att försöka se allt ur en liten positiv synvinkel, försöka iaf.

Dom senaste dagarna har jag varit förkyld, tråkigt och jobbigt. Den enda nässprayen som jag har haft hemma är Otrivin Menthol, som tur är läste jag på internet. Den får absolut inte användas av gravida, innehåller typ effedrin. Så det är jobbigt att andas nu.

Annars handlar hela mitt liv om allt som handlar om han som bor i min mage, Sigge. Jag trodde aldrig att jag skulle bli en sån där som var på allt, som läste om allt, som bara pratade en massa barn. Men det blev jag.:) Den här veckan har det varit besök hos barnmorskan, information på försäkringskassan, föräldrargrupp där förlossningen diskuteras. Spännande värre, och det tycker jag utan att vara ironisk.:) Allt som rör tiden om så där 44 dagar och framåt är så fantastiskt intressant. För ett år sedan var jag intresserad över vad jag skulle göra på helgen och vad jag skulle dricka och ha på mig. Kanske är så att man vuxit upp en smula.:) Eller så är det för att jag gått upp 20 kg och inte kan ha några roliga kläder.;) Tiden går iaf sjukt fort och snart är Sigge här.

Nu ska jag göra mig klar för jobb, börjar 9:15 och slutar 17:30. Tänkte lura bort M och barnen till jobbet den sista halv timmen/timmen. Finns ju inge mer barnvänligare jobb.:)

Tråkigt...

Tråkig dag.. Jag hatar att bara sitta hemma och att inte ha något planerat. Jag har tjatat hela dagen på M, jag vill hitta på något, han vill spela tv-spel. Det känns som att man sitter och väntar på att dagen ska gå bara. Jag hatar verkligen sånna här dagar, all energi ta slut och humöret åker i botten.

Det är hyffsat väder, jag skulle kunna tänka mig grilla och umgås, kanske spela nått spel. Folk är ledig i morgon så förmodligen är det utgång eller spritdrickande som gäller. Men ne det passar ju inte mig för tillfället.


Påsk

Det har varit full rulle dom senaste dagarna.

Torsdag: Barnen kom, min moster, hennes kille, min kusin och mamma kom och hälsade på. Det åts Biteline och lektes med barn.

Fredag: Klev upp tidigt åkte till Sidsjön med barnen och matade fåglarna, träffade Ms föräldrar. Barnen sov middag, jag satt på ballisen i bara linne.:) Vi åkte sedan till min mormor, där åts det en massa fika. Sedan vidare till M´s föräldrar där även hans mormor och morfar var, god middag.

Lördag: Barnen åkte hem till mamman, vi åkte och hämtade en vagga och  handlade en sväng. På eftermiddagen åkte vi till min andra moster,massa folk, massa mat, och singstar -de va trevlig.

Annars då? Jo det är bra, tror jag, hoppas jag. Sigge rör sig, i går kände vi en fot som drogs fram och tillbaka genom magen. Det är 56 dagar kvar, inte många och han kan igentligen få komma när han vill från och med nu. Jag såg en bäbis på tv i går som föddes i vecka 34, frisk och superfin. Det börjar bli riktigt tungt att vara gravid, i fredags när jag jobbade så var jag grinfärdig. Det är tokjobbigt att hjälpa barnen att klä på sig galonkläder och stövlar och allt dom behöver nu. Magen är ivägen och jag orkar inte böja mig hur mycket som helst. Magen har dock blivit lite mindre, den har sjunkit lite.

Nu ska jag hoppa in i duschen, M sover. Han väckte mig vid 7-tiden och sa "är det ett tecken på att man börjar bli gammal när man vaknar tidigt? jag vaknade vid 6". Efter 2 min somnade han och sovet fortfarande, så nä jag tror inte att det var ett tecken på att han börjar bli gammal.

Tråkigt inlägg, har inga bra bilder, eller rättare sagt så orkar jag inte leta rätt på några bilder just nu.

Måndag!



Dåligt med bloggande, inge kul att skriva när allt känns upp och ner. Nu känns det mycket bättre, tack och lov.:) I dag har jag varit och jobbbat, åkte sedan ut till birsta en sväng. Jag köpte kudde till Sigge, både till vagn och spjälsäng. Många saker som man måste ha men som man inte tänker på. Som spjälsängen, där tänkte jag bara att det var själv sängen. Men det är spjälskydd, madrass, bäddmadras och gud vet allt. Och att två små platta kuddar kan vara så dyra, men som jag sa till M förut, - de spelar inge roll, dom hade fått kostat 3000:-. Nu är allt färdigt, och alla kläder och sängkläder är tvättade. Vi har köpt en Hensvik till Sigge, och så har hans gulliga farmor köpt en Guliver så att vi kan komma dit och sova. Tro om han kommer bli nå bortskämd. ;)



Lördag...

Dagen har varit helt okej, ända tills i kväll. Jag vill bara stänga av och sluta tycka, tänka och känna. Jag är uppvuxen med att "man inte kan säga att någon tycker eller känner fel", de kommer Sigge också få höra.

Just nu skulle jag vilja gå och lägga mig och sova. Men det går inte, magen är som en basketboll och jag mår så illa.